Träning för gravida

Måste man sluta träna bara för att man är gravid? Svaret är självklart nej, däremot kanske du inte kan träna på det sättet du är van vid. Din kropp kräver annorlunda behandling vad gäller både kost & motion nu när du har en extra att tänka på! Att träna som gravid är något mycket positivt som visat sig leda till bibehållen kondition och styrka, ökat välbefinnande, minskad risk för svullnader och åderbrock samt minskad trötthet, bättre sömn, minskad stress och depression. Dessutom blir kroppen bättre förberedd inför förlossningen då man är fysiskt aktiv. 


Varför inte prova på våra pass aqua gravid eller Gravid yoga?


För dig som är gravid är vattengympa en skonsam och behaglig träningsform. I vattnet blir du viktlös och din kropp får en chans att vila när vattnet lyfter upp och stödjer trötta muskler, samtidigt som du tränar dem.

Varje pass innehåller en lättare uppvärmning, vattengympaträning, avslappningsövningar och olika andningstekniker.
Vi kommer även att prata om graviditetens förlopp samt ge dig små tips på vägen.

Varje pass avslutas med en babymeditation, en tankestund till lugn musik och rofyllda tankar kring barnet du väntar.

Fördelar med vattengymnastik när du är gravid

- Minskar spänningar och trötthet
- Ger kondition och styrka i muskler och leder
- Ger bättre cirkulation vilket i sin tur minskar risk för ödem
- Minskar risken för rygg- och bäckenbesvär 
- Bättre funktion i mage och tarm
- Ökad smidighet
- Ökad rörlighet
- Ökad syreupptagningsförmåga
- Ökad kroppskännedom
- Välbefinnande

Vattengymnastik under graviditeten kan bidra till en lättare förlossning och snabbare återhämtning efter det att barnet är fött.


Gravidyoga är baserad på klassisk Hathayoga och innehåller kroppsställningar, andningsövningar och meditation. Övningarna ökar ditt kroppsmedvetande, din intuition och stärker känslan av närvaro. Vi tränar andnings-, värk- och förlossningsförberedande ställningar så att de blir välbekanta och som ökar tilliten till din kropp.
Yoga kan hjälpa dig vid besvär som kan uppkomma under graviditeten som exempelvis foglossning, ryggvärk, ischias, åderbråck eller sömnproblem. Kroppens cirkulation ökar tillsammans med näringsupptaget och bortförandet av slaggprodukter. Det kan även stabilisera ditt blodtryck och minska svullnaden i kroppen.

 

 

Gravidyoga inför förlossningen
Tillsammans med oss kommer du att få hjälp att förbereda dig fysiskt, mentalt och känslomässigt inför din förlossning. Övningarna är anpassade efter den gravida kroppen där det centrala målet är att lära sig avspänning, att lyssna på kroppen och att andas medvetet.

Gravidyoga under förlossningen
Målet är att din förlossning ska bli en så positiv upplevelse som möjligt, men när vi upplever smärta är det lätt att vi spänner oss och håller andan och då blir det svårare att slappna av.
Under yogaövningarna tränar du dig i att lyssna på kroppens signaler och att fokusera på din inre upplevelse, detta förstärker din intuition och hjälper dig att lita till din kropp så att du kan föda utan rädsla och behålla ditt lugn.Kom gärna och prova – Du är välkommen som du är!

Denna vecka har vi gravid-vecka på gymmet där du kan fråga oss allt om graviditet och träning - vi finns här för dig!


Imponerande resultat!

Tommie, vår deltagare från "Ett friskare Södertälje", är snäll nog att låta oss ta del av ett par imponerande före och efterbilder och vi kan bara säga BRA JOBBAT TOMMIE!

Vilken skillnad!

Tommie meddelar även att han under dessa 6 veckor gått ner nästan 5cm i midjemått!
Kom i form till sommaren!

Nu är det inte lång tid kvar till sommaren och det märks att många vill komma i form tills dess!
Varför inte testa några nya pass?

Zumba toning
Zumba baseras på konditionstränande, rytmisk dans och heta latinska rytmer hämtade från tex cumbia, salsa, samba och merengue - med tononig menas att det är inriktat på fettförbränning!

När: Måndagar 18.30

Walking
Härlig promenad i raskt tempo. Med eller utan stavar med olika utmaningar som inslag!

När: Tisdagar 17.00

Running
Kom igång med din löpning, förbättra din kondition och löpstil. Vi springer tillsammans och hjälper varandra.

När: Måndagar 17.30Alla dessa pass är fysiskt krävande och otroligt roliga! Lägg utmaningarna på din egna nivå och jobba för din skull - vi finns här för dig!


Träna 20 gånger - få en gåva!

Vi vill att du ska vara motiverad i din träning och som lite extra pepp får du en gåva efter 20 gångers träning! Hämta ditt aktivtetskort i receptionen eller på gymmet och lämna in det vid varje träningstillfälle för att få en stämpel, när du tränat 20 gånger lämnar du in det igen och får en uppmuntringsgåva som ett bevis på hur duktig du har varit!
I entrén finns en monter på de gåvor du strävar mot - lycka till!

Actic Sydpoolen - ditt andra hem

Det är viktigt för oss att du trivs på ditt gym & badhus och vi jobbar
varje dag på att det ska bli bättre!

Har du tips eller idéer om hur vi kan utvecklas? Kom gärna in och berätta det för oss
eller ring 08 554 428 00

Sydpoolen Actic - ditt andra hem!

Ett friskare Södertälje - Vi möter Tommie

Nu ska ni få lära känna Tommie, ännu en deltagare från "Actic lifestyle - ett friskare Södertälje", läs hans motivering:

"Hej,
jag vill jag vill jag vill! Vilken grym möjlighet till en kick i min träning och hälsa!

Motivering varför just jag =)
Jobbar men barn som har autism och utvecklingsstörning vilket är ett yrke som man behöver ha en stark och häslosam kropp för att klara av!! Har 5 underbara barn som tar upp nästan hela mitt liv vilket jag älskar
och har verkligen tagit hand om människor i hela mitt liv och känner att de är dags att börja ta hand om mig själv och min kropp! Har därför nyss skaffat ett träningskort hos er på Actic För att få en starkare/ Hälsosammare och så klart snyggare kropp =)

Och vilken möjlighet detta ger mig, det är vekligen något som jag drömt om att kunna unna mig men aldrig kunnat göra samt få hjälp med träningen så det verkligen ger resultat både genom hård träning och kostrådgivning.

Som sagt det skulle vara en dröm som gick i uppfyllelse att så ta del av detta paket och jag hoppas ni väljer mig!"Datum 28 mars 2012:
Startvikt: 95.5kg
Fettfrimassa: 71.4kg
Fettprocent: 25.2%
Muskelmassa: 67.9kg
Metabolisk ålder: 46

Datum 12 maj 2012:
Dagens vikt: 91.5kg
Fettfrimassa:  70.5kg
Fettprocent: 23.0% 
Muskelmassa:  67.0kg
Metabolisk ålder: 41

PT:n Juan om Tommie:
"Tommie är verkligen motiverad i sin träning, särskilt sedan vi börjat träna mer funktionellt! Han är en toppenkille att jobba med och är tydlig med sina mål där vi redan  passerat delmålen som var ökad styrka och rörlighet! Jag önskar honom all lycka i fortsättningen!"
Vad motverar dig i din träning?
"Det som motiverar mig i min träning är att jag vill uppnå dom mål som jag satt och att ju mer jag tränar desto piggare och starkare kommer jag bli.

Måste bara säga oxå att dom övningarna som min PT Juan har gett mig ger resultat ......
Det var länge sedan som jag haft en sån fruktansvärd träningsvärk sen min PT Juan kom me i bilden :).

Kan du ge några tips på vad som verkligen får igång dig i din träning?
Musiken som är i mina lurar på gymet är house och mkt r'n'b musik. Bra busik i mina öron är a & o i min träning!"


Ett friskare Södertälje - vi möter Peter C

Nu har turen kommit till Peter att få presentera sig. Peter hade redan startat sin livsstilsförändring på egen hand och självklart ville vi vara med och hjälpa honom att nå sitt mål! läs Peters motivering:


"Hej,
jag är en "kille" på 56 år som försöker ta tag i mitt leverne på allvar. Jag är ute och går i snabb takt ca 2 ggr i veckan och har tills nu bantat ner mig 10 kg men jag behöver gå ner ca 10 till. Jag tyckte att motivationen fattades något så när jag läste om "Actic Lifestyle - ett friskare Södertälje" så såg jag en möjlighet till att bygga på med mer än bara promenaderna. Jag har bestämt mig för att lägga ned jobb på att må bra så detta vore ett bra tillfälle att få lära sig både kost och hur jag skall träna och jag hoppas att ni kan hjälpa mig!"

Datum 2 april 2012:
Startvikt: 98.1 kg
Fettfrimassa: 71.4 kg
Fettprocent: 27.2 %
Muskelmassa: 67.9 kg
Metabolisk ålder: 61

Datum 22 maj 2012:
Dagens vikt: 97.9kg
Fettfrimassa:  75.6kg
Fettprocent:  22.8% 
Muskelmassa: 71.9kg
Metabolisk ålder:44


PT:n Johanna om Peter:
Peter är lugn, motiverad och riktigt bra på att göra exakt som jag säger. Ber jag honom äta en frukt innan träning och två ägg efter, så gör han det garanterat varenda gång han ska träna! Trots att han får slita som ett djur vid träningstillfällena så ger han aldrig upp och det gillar jag skarpt!

 

 


Träna 20 gånger - få en gåva!

Vi vill att du ska vara motiverad i din träning och som lite extra pepp får du en gåva efter 20 gångers träning! Hämta ditt aktivtetskort i receptionen eller på gymmet och lämna in det vid varje träningstillfälle för att få en stämpel, när du tränat 20 gånger lämnar du in det igen och får en uppmuntringsgåva som ett bevis på hur duktig du har varit!

Kampanjen pågår tom vecka 25Fråga en PT!

Den här veckan är det "Fråga en PT" på gymmet! Det betyder att du kan komma upp till oss och fråga våra kunniga PT's om allt som rör kost & träning! 

Prova det snabbaste sättet att komma i form
Tänk om du skulle ha en person som inte tänker på något annat än hur just din träning kan bli roligare och mer effektiv! Som peppar dig när du känner dig lite omotiverad och jublar tillsammans med dig när du når målen. Det kan du få, om du anlitar en personlig tränare.

En personlig tränare på Actic är utbildad, licensierad och har en bred kunskap om allt från kost till motivation och träningsformer.

Det finns många skäl att anlita en personlig tränare
Medlemmar hos oss som anlitar en PT gör det av en mängd olika skäl. Kanske du planerar att springa Tjejmilen, cykla Vätternrundan eller bestiga ett berg någonstans i världen? Eller så vill du helt enkelt bara bli allmänt starkare, piggare eller gå ned i vikt. Prova att träna med en välutbildad PT från Actic, det kommer garanterat att förbättra din träning och dina resultat.


Våra duktiga PT's kan du läsa mer om här; Johanna, Robert, Juan, Patrik & Jennifer!

Priser PT

1x timma - 550:-
KAMPANJ 3 timmar - 1395:-
6x1 timma - 3150:-
12 x 1 timma - 6000:-
18 x 1 timma - 8550:-
30 x 1 timma - 13.500:-
55 x 1 timma - 22.500:-


Välkommen upp och prata DIN framtid!


Vi möter vår PT Juan som bjuder på sina bästa träningstips!

"Jag har alltid haft ett stort intresse för träning, dans och sport. Från att ha spelat fotboll professionellt som 17-åring till att spela i division 2 som 30-åring, har jag även provat på det mesta inom bollsporter. Jag har tränat flickor 14-18 år i fotboll och fick förtroendet i ett år att träna damlaget Åby-Tjurreda i division 2. Dansen har alltid funnits i mitt liv och jag har haft kurser i latinamerikanska danser för bugg- och dansföreningar i Småland. Idag tränar jag styrketräning, box, cirkelträning och dans, detta för att jag tror att variation är nyckeln till framgång inom träning. Därför låter jag mina kunder möta nya utmaningar vid varje pass!"

För att boka in PT tid med mig - ring 08 554 428 00/20

Priser PT
1x timma - 550:-
KAMPANJ 3 timmar - 1395:-
6x1 timma - 3150:-
12 x 1 timma - 6000:-
18 x 1 timma - 8550:-
30 x 1 timma - 13.500:-
55 x 1 timma - 22.500:-


60+ vecka på gymmet!

Klockan 6.30 i morse var kaffet nybryggt och kakorna framplockade tillsammans med några smakprover från våra proteinbars - temaveckan "Aktivteter för dig som är 60+" har officiellt startat!


Vid 10 var personalen/undersköterskan Benita på plats och tog blodtrycket för de som ville - det är bra att ha koll på sitt tryck!

Högt blodtryck kallas också för hypertoni. Om man har ett alltför högt blodtryck har man sällan symtom av detta, men däremot en ökad risk att drabbas av stroke (slaganfall), hjärtinfarkt eller hjärtförstoring med hjärtsvikt. Andra orsaker till ökad risk för dessa sjukdomar är rökning, diabetes, förhöjda blodfetter, ålder och ärftlighet. Högt blodtryck kan vara allvarligt om man inte får det kontrollerat och behandlat. Behandlingen innebär ofta att man ökar sin fysiska aktivitet och ändrar sina matvanor och det kan vi på Actic Sydpoolen hjälpa er med!

Hoppas vi ses nästa gång på fredag!


Vi möter Maria & Madde

Madde & Maria


Vilka är ni och vad har ni för arbetsuppgifter?
Vi heter Madde och Maria och vi har lite olika arbetsuppgifter, bl.a arbetar vi i receptionen men också som simlärare och inköpansvariga för det som finns i shopen.

Vad betyder hälsa och friskvård för er?
Det betyder att man strävar mot ett bättre liv genom träning som i sin tur ger godare hälsa och man blir gladare och orkar mer!

Slutligen, vad vill ni säga till våra läsare?
Håll utkik efter kampanjer - det är alltid någonting som händer här!
Just nu har vi t.ex ett fint erbjudande på baddräkter - 25% rabatt!

Kom gärna förbi och prata om våra produkter, vi hjälper er att hitta rätt - hoppas vi ses!


Aktiviteter för dig som är 60+!

Varje vecka så startar vi upp olika kampanjer på gymmet och denna vecka är det "Aktiviteter för dig som är 60+!"
Även fast man blir äldre är det viktigt att hålla i gång! Visst har kroppen förändrats; blodtrycket kan ha höjts, skeletten förändrats och sinnena kan ibland spela en ett spratt men det är aldrig för sent att starta om till en ny livsstil! Denna vecka är det aktiviteter för er 60+ are!

Onsdag
Kl. 9.00           Fika
Kl. 10.00         Få ditt blodtryck mätt
Kl. 11.00         Låt en PT prata med dig om träning


Fredag
Kl. 6.30-9.00   Fika
Kl. 11.00         Få ditt blodtryck mätt
Kl. 14.00         Låt en PT prata med dig om träning


Denna vecka får du även ta med dig en kompis, maka/make gratis!

Varför är det viktigt att träna som äldre?
Detta säger "1177 - råd om vård dygnet runt"

"Det friska åldrandet är beroende av arv, miljö och livsstil. Redan som ung påverkar man sin hälsa som äldre. Rökning, dåliga matvanor, stress, stillasittande, droger och för mycket alkohol är negativa livsstilsfaktorer för oss alla. Men det är aldrig för sent att ändra livsstil och bryta mönstret. Man kan själv förbättra sin situation och sin hälsa till ett sunt levene även om man är äldre. Man kan sluta röka, börja motionera, försöka gå ned i vikt och stressa mindre.

Livskvaliteten är starkt beroende av hur man upplever och hanterar sin livssituation så att den blir begriplig, hanterbar och meningsfull.

Sitt genetiska arv kan man inte göra något åt, men man kan påskynda eller fördröja åldrandet. Bra mat och motion kan förebygga åldrandet. Fetma förkortar livet och är den vanligaste näringsrubbningen i västvärlden, där cirka 30 procent av befolkningen är överviktig.

Att inte röka, att ta dagliga promenader och undvika stillasittande är viktigt för att få ett långt och friskt liv. Vältränade 70-åringar är i bättre form än många 40-åringar. Vältränade personer i åldrarna 70-80 år som fortsätter att vara fysiskt aktiva har cirka 50 procent högre fysisk prestationsförmåga än jämnåriga som inte motionerar.

Man kan träna upp sina muskler också högt upp i åldrarna. Fysisk aktivitet gör att muskelrörelsernas snabbhet bibehålls, den minskar annars med stigande ålder. Motion stimulerar blodcirkulationen och minskar risken för stroke och hjärnblödning. Det behöver inte vara hårdträning, det räcker att promenera regelbundet, helst varje dag."

Kika in hos oss under veckan - vi finns här för er!
RSS 2.0