Ett friskare Södertälje - ett glatt besked del 2!

Ytterligare ett glatt besked från en av våra "Ett friskare Södertälje"-deltagare! Anki har kämpat på bra med sin träning och fick i vekckan ett mycket positivt besked; blodtrycket har sänkts från 179/117 till 143/93!
Tidigare hade det pratats om blodtryckssänkande mediciner, men efter senaste resultatet är detta inte längre aktuellt -
bra jobbat Anki!


Bild tagen från google.se


Vi möter vår PT Robert som bjuder på sina bästa träningstips!

Robert, brinner för träning och hälsa! Vill alltid människor omkring mig det bästa! Jag försöker hitta glädje. motivation, ett jävlar enamma när jag tränar mina kunder! Min främsta egenskap är styrketräning, idrottbaserad träning, balans, teknik, och hela tiden utvecklas och inte stå kvar på samma steg för länge, våga utmana, övervinna rädsla! Jobbar mycket med intervall och puls!

Mitt tips är att hitta övningar som finner DIG roliga och intressanta att utmana! Personliga mål och sträva efter ett stort mål med små delmål och belöna dig själv efter en veckas bra träning! Gör tester och mätningar en gång i månaden, ex tanitavågen!


För att boka in PT tid med mig - ring 08 554 428 00/20

Priser PT
1x timma - 550:-
KAMPANJ 3 timmar - 1395:-
6x1 timma - 3150:-
12 x 1 timma - 6000:-
18 x 1 timma - 8550:-
30 x 1 timma - 13.500:-
55 x 1 timma - 22.500:-

 


Öppettider och träning Valborg & 1:a maj!

Nästa vecka är det dags för Valborg och därmed ändrade öppettider och lite färre pass:

Valborgsmässoafton kl.06.30-18
Spinning 9.30-10.25
Yoga 10.30-11.25
Aqua 12.30-13.25
Body Pump 12.30-13.25
Core 14.00-14.30
Spinning 14.30-15.25

1: maj kl.9-18
Aqua 10.15-11.10
Walking 17.00-17.55

Vi önskar er en härlig Valborg!


Vi möter vår PT Patrik som bjuder på sina bästa träningstips!

Den som anlitar mig som PT betalar man för ett resultat och måste vara beredd att arbeta hårt. Om det finns någon skada och/eller sjukdom med i bilden är det inget problem eftersom jag även är legitimerad Sjukgymnast. Att ha en tydlig målsättning är viktigt När vi tillsammans byggt upp målet enligt SMART (Specifik Mätbar Accepterad Realistisk Tidsatt) modellen kommer jag att hjälpa dig med varierande träning, utbildning, inspiration och motivation att nå målet.


För att boka in PT tid med mig - ring 08 554 428 00/20

 

Bästa träningstipset Lägg tid och energi på den träning DU tycker är rolig. Planera dina träningspass väl, gärna flera veckor framåt om det går. Mät dina framgångar med t.ex följande tester.

- Styrka (1RM, den vikt du kan lyft genom hela rörelsebanan 1 gång)
- Kondition (den sträcka du kan förflytta di på en viss tid)
- Midjemått (Mät ovanför höftkammen där midjan är som tjockast, oftast strax nedanför naveln)

Dokumentera dina resultat så har du en bra ”morot” som kan hjälpa dig att hålla disciplinen med både träningen och kosten.

Priser PT
1x timma - 550:-
KAMPANJ 3 timmar - 1395:-
6x1 timma - 3150:-
12 x 1 timma - 6000:-
18 x 1 timma - 8550:-
30 x 1 timma - 13.500:-
55 x 1 timma - 22.500:-

 


Ett friskare Södertälje - Vi möter Anki

När vi fick in Ankis motivering var det ingen tvekan om att "Actic Lifestyl - ett friskare Södertälje" var helt rätt för henne!

"Jag är ensamstående med min nioåriga tjej.  Efter en ganska turbulent tid i mitt liv behöver jag hjälp med att hitta mig själv igen och ta tag i min övervikt och hälsa. Jag vill vara en aktiv mamma och orka delta i min dotters aktiviteter men också känna mig stark och hälsosam igen."

Anki med sin PT PatrikPT:n Patrik om Anki:
Ann-Christin kämpar stenhårt varje pass och har gjort stora förändringar i sitt liv både med kost och träning. Vikten fortsätter stadigt nedåt precis som blodtrycket och hon uttrycker det som att hon skulle kunna fortsätta med den här nya livsstilen resten av livet.

LYCKA TILL ANKI!

Ett friskare Södertälje - Vi möter Peter E

Peter är en av våra mest trogna kunde och fast han redan idag lever ett tillsynes hälsosamt liv kan man aldrig bli för hälsosam! läs Peters motivering till varför just han skulle bli antagen till "Actic lifestyle - ett friskare Södertälje".

"Behöver hjälp att ta mig vidare för att utveckla min ”Lifestyle” med rätt kost och motion
Jag heter Peter och är 56 år och har tränat under ett flertal år på Sydpoolen men inte förändrat min Lifestyle nämnvärt. Att få lära sig av proffsiga instruktörer skulle hjälpa mig att hitta en rätt väg mot ett sundare liv.
Det är lätt att man bara kör i gamla fotspår och gör likadant hela tiden utan att reflektera över resultatet dvs. ingen förbättring  av sitt motionerande och fortsatt osunt kostintag.

Mitt mål är att kunna få balans mellan kost och motion på rätt sätt.
En livsstilsförändring kommer att påverka min hälsa så att ålder inte är något hinder för att fortsätta träna.
Jag behöver helt enkelt er hjälp att hitta jämvikt i min ambition och att leva sunt och må väl.

Att hitta rätt ” Lifestyle” för barn och ungdom är också en viktig uppgift i mitt sätt att undervisa som lärare, specialpedagog på en kommunal gymnasieskola inom Södertälje kommun. Som farfar vill jag ju visa mina barnbarn att med motion och med rätt kostintag förlänger livet och ger livskvalité.

”Lifestyle by Actic” kan betyda riktningsförändring (även viktminskning) som kan bestå med rätt coachning och kunskaper i kostens betydelse när man motionerar.

Med hopp om en förändring av min” Lifestyle” med hjälp av Actic!"Datum 28 mars 2012:
Startvikt: 82.5 kg
Fettfrimassa: 67.2 kg
Fettprocent: 18.5 %
Muskelmassa: 63.9kg
Metabolisk ålder: 41

Datum 18 april 2012:
Dagens vikt: 79.7kg
Fettfrimassa: 64.4 kg
Fettprocent: 19.2 % 
Muskelmassa: 61.2 kg
Metabolisk ålder: 41

Peter hade otroligt bra grundvärden men har ändå lyckats göra stora förändringar, bl.a har han gått ner i vikt - bra jobbat Peter!

PT:n Patrik om Peter E
Peter är som en svamp när det gäller att ta åt sig av all information som är relaterad till träning och kost. Vikten går nedåt och styrkan ökar. Nu när vädret börjar bli allt varmare så börjar det bli dags att pressa konditionsträningen till nya höjder.

LYCKA TILL PETER!


Kalas på Sydpoolen!Sydpoolens äventyrsbad är en upplevelse för de som gillar vatten!

Här finns Storstockholms enda bassäng med hissnande vågor, rutschbanor, strömkanal, bubbelbädd, vattenkanoner, bubbelpool och vattenleksaker. Ett perfekt ställe att fira din födelsedag på!

Du kan välja mellan tre olika paket. I alla paket ingår en present till födelsedagsbarnet från Pigge.
- Pigge liten
Ni har tillgång till vårt privata rum, Ejdern, med tillhörande duschrum och bastu. Ejdern har fullt utrustat kök med kyl/frys, spis och micro.
Pris: 130 kr/barn
- Pigge mellan 
Samma som ovan samt att en lekledare underhåller gruppen i förvalt styrda aktiviteter i en timme.
Pris: 149 kr/barn (minimum 10 betalande barn)
- Pigge stor
Samma som ovan samt att mat ingår. Välj mellan: hamburgertallrik, chicky bits och korvtallrik. I alla måltider ingår pommes och dryck.
Pris: 189 kr /barn (minimum 10 betalande barn)


Aktiviteter som man kan välja mellan är:

- Skattjakt
En flaskpost har kommit till Sydpoolen! I brevet står det att Kapten Blåskägg har gömt en skatt någonstans på Sydpoolen och om ni vill hitta den måste ni göra olika slags uppdrag. För varje avklarat uppdrag får ni en del av skattkartan som leder fram till den otroliga skatten!

- Fångarna på Sydpoolen
Precis som i Fångarna p å fortet som sänds på TV får du och dina kamrater en massa uppdrag att utföra. En del krävs det mod till och en del krävs det tankekraft.. För varje lyckat uppdrag får ni en nyckel på nyckelknippan . Med hjälp av dessa får ni fram ledtrådar och klarar ni av att lösa dem får ni ta del av en hemlig överraskning!

- 5-kamp
Tävla i lag eller mot varandra i olika vattenlekar. Vem åker på lika tid i rutschkanan? Vilket lag kan plocka flest ringar från botten? Alla får pris!


Vi smyckar rummet så att det finns ballonger, en present & en födelsedagsskylt!


Fullt utrustat kök med spis, micro, kyl & frys


Dushrum & bastu


Ejdern i direktanslutning till Äventyret


Övrig information
- Varje kalastid är max 4 timmar lång.
- En vuxen per betalande barn går in gratis.
- Extra lekledare kostar 600 kr men ingår vid fler än 18 betalande barn.
- Lekledaren styr aktiviteterna med vuxnas hjälp.
- Ni har hand om lättare städ av lokalen, Ejdern. Beskrivning finns på plats.
- Nyckel  hämtas ut i receptionen vid ankomst.
- Betalning sker i samband med ankomst.
- Inbjudningskort skickas ut i samband med bokning.

Vid mer information, maila: benita.jonsson@actic.se


Ett friskare Södertälje - Vi möter Monica Ö

En av våra kvinnliga deltagare är Monica Ö vars motivering vi tyckte lät som en härlig utmaning!

"Fyller 60 år nästa år och har en önskan att åka Vasaloppets öppna spår, en sträcka på 9mil. Rent fysiskt vet jag att jag kan, men jag behöver den där peppen och med hjälp av ert fantastiska erbjudande vet jag att det kommer gå!"Datum 27 mars 2012:
Startvikt: 61.3 kg
Fettfrimassa: 42.4kg
Fettprocent: 30.9 %
Muskelmassa: 40.2 kg
Metabolisk ålder: 43

Datum: 13 april 2012
Dagens vikt: 58.8 kg
Fettfrimassa: 41.6 kg
Fettprocent: 29.2 % 
Muskelmassa:  39.5 kg
Metabolisk ålder: 43

Monica hade bra värden redan från början, men vi kan ändå se resultat! Det som hänt sedan sist är att Monica sänkt sin fettprocent och gått ner i vikt. Den metaboliska åldern på 43 år är fantastisk!

PT Johanna om Monica Ö
"Monica är en pigg, hurtig, envis och otroligt motiverad kvinna! Hon ger minst sitt allt under varenda pass vi har tillsammans! Som jag ser det så kan hon gå hur långt som helst, och Vasaloppet kommer vara nemas problemas för hennes del!"

Monica Ö om vad som håller henne igång!
Att få må bra fysiskt o psykiskt, kunna springa upp för ett par trappor eller resa sig ur soffan och känna att kroppen "lyder mig" få en bra livskvalitet, få göra de saker man tycker om, åka skidor, paddla kajak, simma,m.m. även om man är 80 år. All pepping från min "stränga" PT Johanna som lagt upp ett roligt program med mycket variation så man inte tröttnar.

LYCKA TILL MONICA!


Påsklovskul på Sydpoolen!

Ingen kunde väl undgå att det var påsklov förra veckan? Detta valde vi att uppmärksamma lite extra!
Pigge kom ut och härjade i badet med Piggegympa, tipspromenad och en massa kramar och i motionsbassängen kunde man prova våra zorb-bollar, springbron och hoppa från hopptornen!


Vi tackar våra kunder för en rolig vecka!

Välkommen till Actic Sydpoolen!

Vi fick nya mattor i veckan - ett riktigt lyft för marmorgången!

VÄLKOMMEN!

Actic Core!

Idag var vi även uppe och hälsade på i friskvårdslokalen där vår intruktör Benita körde  senaste releasen av Actic core Happiness som är en effektiv styrkeklass för kroppens kärna (=core, bålen).
Under 30 minuter tränas mage och rygg, muskler som påverkar bäckenets samt skulderbladens position. På så sätt förbättras vår hållning och vi får en lättare vardag, förebygger skador och värk samt att vi med en bra hållning också får ut mer av annan träning. Antingen kan man köra klassen som ett enskilt träningspass eller kombinera med annan konditions- eller styrketräning.

Benita visar styrkeövningen plankan


Vill du prova? Kom och testa!

Måndagar: 17.00-17.30
Tisdagar: 6.45-7.15
Onsdagar: 11.00-11.30
Torsdagar. 17.00-17.30
Lördagar: 9.15-9.45


Vi möter Kalle!

Vi möter Kalle, en av våra mest populära medarbetareDu är ju en kär profil här på Sydpoolen - hur länge har du arbetat här och vad gör du?
"Jag startade som simtränare i Södertälje Simsällskap och fortsatte med det under flera år. Nu arbetar jag uppe på gymmet och kör spinningen onsdagar och fredagar 9.30-10.30. Totalt har jag arbetat här i 33 år och stortrivs fortfarande!"

Vad betyder friskvård & hälsa för dig?
"Det betyder att man ska må bra, inte bara fysiskt & psykiskt - utan även den sociala delen och att umgås med människor man tycker om!
"
Varför är det så viktigt att röra på sig tycker du?
"För att hålla kroppen så frisk och rörlig sim möjligt!"

Vilket är ditt bästa träningstips?
"Det är att ha regelbunden träning & att det ska vara roligt!"

Slutligen, vad vill du säga till våra läsare:
"Att träning är viktigt och gör man det inte idag så är det aldrig för sent att börja! Hitta en träning som passar för just dig och som är rolig!"Kalle träffar ni varje måndag, onsdag & fredag kl. 9.30-10.30


Vi möter vår PT Johanna som bjuder på sina bästa träningstips!

Johanna heter jag, och jag älskar mitt jobb som Personlig Tränare! För tillfället jobbar jag som både PT och instruktör på Actic Sydpoolen. Och är jag inte där för att jobba, så spenderar jag min fritid till att komma till gymmet för att träna.

Hur är jag då som Personlig tränare? Jo, jag skulle beskriva mig som:

En god lyssnare. Jag både SER och HÖR mina kunder, och det är superviktigt för mig att veta exakt hur dom mår och känner innan, under och efter träningspassen. Jag vill möta kunden precis där dom är.

Hård. Jag vill att mina kunder gör precis det jag säger att dom ska göra under ett träningspass eller när det gäller kosten. Det finns inga genvägar och därför måste man vara bestämd för att verkligen lyckas. Och oftast klarar man mer än vad man tror!

Pedagogisk. Jag förklarar och visar alltid tydligt varje övning så att kunden verkligen förstår vad som ska göras och varför.


Här kommer några av mina bästa träningstips!
Alla har ju säkert sina egna rutiner innan, under och efter träning. Om jag ska ge några av mina tips för att göra träningen så effektiv som möjligt så är det:

Före: Planera! Vad ska du träna? Hur länge ska du träna? Vilka övningar? Detta underlättar din träning oerhört mycket.

Under: Lyssna på din allra bästa träningsmusik, och ha gärna en riktigt hög volym i hörlurarna. Varför? För att man bli mer taggad, och om du t.ex. ska köra ett långt konditionspass så kommer tiden garanterat gå mycket fortare.

Efter:
Klappa dig själv på axeln och ge kroppen vad den behöver. Gör som jag och drick rikligt med vatten och ät 2 st ägg (speciellt om du har kört hård styrketräning). Din kropp kommer att tacka dig! 


För att boka in PT tid med mig - ring 08 554 428 00/20

Priser PT
1x timma - 550:-
KAMPANJ 3 timmar - 1395:-
 6x1 timma - 3150:-
12 x 1 timma - 6000:-
18 x 1 timma - 8550:-
30 x 1 timma - 13.500:-
55 x 1 timma - 22.500:-


Vi är med i Newz!

Ni kommer väl ihåg att Newz - Södertäljes bästa nöjestidning var med oss när vi träffade våra deltagare från
"Actic Lifestyle - ett friskare Södertälje" för första gången! Nu har äntligen numret kommit ut och här på sidan 82kan du läsa om oss om du inte har en tidning i närheten!


Ett friskare Södertälje - ett glatt besked!

i början på veckan fick jag ett fantastiskt besked från Lifestylecoachen Hilda! Hon hade träffat Monica Ö från Actic Lifestyle - ett Friskare Södertälje som hade tagit blodtrycksvärdet.

Startvärde: 141/91

Värdet i början på veckan: 109/72

På 10 dagar hade Monica Ö sänkt sitt blodtryck med hjälp av regelbunden träning & kost!

Vad säger 1177 - råd om vård om blodtryck?
"Blodtrycket är det tryck som uppstår i blodkärlen när blodet drivs från hjärtat ut i kroppen och sedan tillbaka till hjärtat. Högt blodtryck gör att åderförfettningen ökar, vilket med tiden gör blodkärlens väggar hårdare och mindre elastiska. Det försvårar hjärtats pumparbete och kan vara allvarligt om man inte får det behandlat.
Har man högt blodtryck ökar risken för framför allt stroke men även för hjärtinfarkt, hjärtsvikt, njursjukdom och försämrad blodcirkulation i benen.
Ungefär en fjärdedel av den vuxna befolkningen i Sverige har högt blodtryck.
Om man har en lätt blodtrycksförhöjning kan det räcka med att ändra livsstil. Blodtrycket påverkas av vikten. Många blir alltså hjälpta av att gå ner i vikt. Regelbunden motion har också visat sig sänka trycket, även utan samtidig viktminskning. Om man dricker mycket alkohol leder minskat drickande oftast till en tydlig sänkning av blodtrycket. Att äta mindre salt brukar också ingå i kostråden för att motverka högt blodtryck."

Vad kan Actic Sydpoolen göra för dig?
Våra duktiga instruktörer & PT's kan hjälpa dig att sänka ditt blodtryck. Genom en konsultation kan de visa vad du behöver göra för att förändra din kost & livsstil till det bättre!

Just nu har vi ett fantastiskt erbjudande för dig som vill komma igång med din träning -
Teckna årskort innan 15/4 och vi bjuder dig på träningen under juni, juli och augusti!

Kom in eller ring så berättar vi mera!
08 554 428 00 eller 08 554 428 20


Tanitavägning

Är Du intresserad av att veta din kroppsammansättning? Vi kan hjälpa dig att ta reda på det!
Vår Tanitavåg på gymmet talar om för dig vad du har för:

- Vikt
- Fettprocent
- Vätska
- Fettfri massa
- Muskelmassa
- Metabolisk ålder (Vad vågen, baserad på dina mätningar, säger att du har för fysisk ålder)
- BMR (Basal Metabolic Rate = (Hur mycket energi som behövs för att hålla kroppen igång)
- BMI (Body Mass Index = (En fingervisning som visar hur underviktig/överviktig du är)
- Viscerala fettet (bukfett)

I samband med mätningen ingår en konsultation om hur Du kan förbättra dina värden.

Kostnad: 120:-

Ring 08 554 428 20 för att boka tid!


Ett friskare Södertälje - Vi möter Stefan

Stefan är en kille på 27 år och när vi fick hans motivering till varför just han skulle bli antagen till
"Actic Lifestyle - ett friskare Södertälje" kunde vi inte göra annat än att ta emot honom!

Läs Stefans motivering:

"Hej,

För fyra år sedan var jag en vältränad ungkarl som hittade kärleken. Hela min livsstil genomgick en förändring, jag försökte hålla i träningen men kärleken till min sambo och bonusbarn fick mig att omprioritera och fokus flyttades över från att bara ta hand om mig själv till ett familjeliv med lite väl mycket ”fredagasmys”. Kilona ökade sakta men säkert och nu idag har jag gått upp ca 15-20 kg. Senaste året har jag säkert vid fyra tillfällen försökt påbörja ett bättre liv vad gäller träning och kost, men alltid har det kommit en ursäkt som fått mig ur fokus, en resa, en förkylning... och man var tillbaka på ruta ett igen. Imorgon kommer en ny ursäkt men också en anledning till en nystart. Jag ska bli pappa för första gången och jag vägrar att bli en flåsande pappa som inte orkar leka med mina barn. Om jag skulle få denna chans till förändring så lovar jag ER, mig själv samt min familj att verkligen ta tillvara denna möjlighet som detta är!


Hoppas ni ger mig chansen, för nu är det slut på ursäkter!"


Stefan tillsammans med Lifestylecoachen Hilda


Stefan vid roddmaskinen

Datum: 29 mars 2012
Startvikt: 93.7 kg
Fettfrimassa: 70.1 kg
Fettprocent: 25.2%
Muskelmassa: 66.6 kg
Metabolisk ålder: 42

Datum: 12 april 2012
Dagens vikt: 92.0 kg
Fettfrimassa: 70.9 kg
Fettprocent: 22.9 % 
Muskelmassa: 67.4 kg
Metabolisk ålder: 39

Stefan har visat otroligt bra resultat redan efter 2 veckor! Han har sänkt fettprocenten och ökat muskelmassan och på köpet blivit 3 år yngre!

Genom att Stefan gjort en Tanitavägning kan vi utläsa resultaten som hans livsstilsförändring gett!

PT:n Jennifer om Stefan:
"Stefan jobbar grymt bra och han är otroligt motiverad i det han gör. När Stefan fick se resultatet från Tanitavägningen blev han ännu mer motiverad och tyckte att det var ett väldigt bra resultat efter så kort tid!
Jag tycker att Tanitavägning är ett bra verktyg att använda för att kunna se sina resultat och framgångar"Intervju med Stefan

Vad ser du mest fram emot under "Actic Lifestyle - ett friskare Södertälje"?
"Att få komma i alla kläder man vuxit ur samt att få tillbaka flåset."

Vad gör du för att behålla fokus?
"Jag tänker på min familj och alla gånger jag tidigare tappat fokus - den här gången är det min revansch!"

Vad hoppas du kunna uppnå när "Actic Lifestyle - ett friskare Södertälje" är färdigt?
"Att ha fått tillbaka den kropp jag lämnade för 4 år sedan."

Slutligen, vad är ditt motto för kommande vecka?
"Att det nu är slut med alla ursäkter!"
Vi önskar Stefan och alla våra andra Lifestyle medlemmar lycka till!


Möt våra deltagare!

Nu har våra deltagare kämpat i två veckor och vilka framsteg de gjort! Vi vill att ni ska kunna ha möjligheten att följa våra deltagare, kunna se förändringarna de går igenom och att de ska ge er den där peppen som ni behöver för att själva komma igång - träning ger resultat!

Tänkte bjuda er på lite bilder sen sist!


Hilda presenterar konceptet "Actic Lifestyle - ett friskare Södertälje" för våra deltagareGymchef Fredrik presenterar sig!Alla deltagare får i och med "Actic Lifestyle - ett friskare Södertälje" tillgång till en egen personlig tränare 2ggr/veckan, något inte många skulle säga nej till!


VÅRA DELTAGARE TILLSAMMANS MED SINA PERSONLIGA TRÄNARE

Anki, Patrik & Peter E
Tommie, Juan & Monica NKatariina, Jennifer & Stefan
Viveka, Robert & MartinPeter C, Johanna & Monica O

Om Du ser våra deltagare på gymmet, på gruppträningen eller ute på powerwalks med sina PT's så är det bara att fråga dem om hur det går eller önska dem lycka till!

 

 


Ett friskare Södertälje!

Runt årsskiftet fick vi en idé. En idé om hur vi med hjälp av våra kunskaper kunde förändra livskvalitén för våra medlemmar.

Actic Lifestyle är ett genomtänkt, beprövat och långsiktigt livsstilprogram som hjälper dig att göra bra val för att må bättre och orka mer. Programmet bygger på individuella hälsoanalyser med uppföljningar, coaching samt föreläsningar om rätt val kring träning, mat och motivation.

Genom att motivera varför man skulle få ta del av detta erbjudande tog vi ut 10st deltagare, 5 män och 5 kvinnor som under 3 månader skall få hjälp med att hitta till en hälsosam livsstil – helt gratis, till ett värde av 22.500:-!
 
Onsdagen den 28 mars var det dags för första träffen! Alla, både deltagare och inblandad personal var otroligt förväntansfulla och efter lite fotografering med de bästa fotograferna från Newz Telge var det dags för informationsmöte.


När vi gick därifrån var vi mer taggande än någonsin –motivationen var på topp!


Följ våra deltagare på vår facebook, gilla Sydpoolen AB
RSS 2.0