Aktiviteter för dig som är 60+!

Varje vecka så startar vi upp olika kampanjer på gymmet och denna vecka är det "Aktiviteter för dig som är 60+!"
Även fast man blir äldre är det viktigt att hålla i gång! Visst har kroppen förändrats; blodtrycket kan ha höjts, skeletten förändrats och sinnena kan ibland spela en ett spratt men det är aldrig för sent att starta om till en ny livsstil! Denna vecka är det aktiviteter för er 60+ are!

Onsdag
Kl. 9.00           Fika
Kl. 10.00         Få ditt blodtryck mätt
Kl. 11.00         Låt en PT prata med dig om träning


Fredag
Kl. 6.30-9.00   Fika
Kl. 11.00         Få ditt blodtryck mätt
Kl. 14.00         Låt en PT prata med dig om träning


Denna vecka får du även ta med dig en kompis, maka/make gratis!

Varför är det viktigt att träna som äldre?
Detta säger "1177 - råd om vård dygnet runt"

"Det friska åldrandet är beroende av arv, miljö och livsstil. Redan som ung påverkar man sin hälsa som äldre. Rökning, dåliga matvanor, stress, stillasittande, droger och för mycket alkohol är negativa livsstilsfaktorer för oss alla. Men det är aldrig för sent att ändra livsstil och bryta mönstret. Man kan själv förbättra sin situation och sin hälsa till ett sunt levene även om man är äldre. Man kan sluta röka, börja motionera, försöka gå ned i vikt och stressa mindre.

Livskvaliteten är starkt beroende av hur man upplever och hanterar sin livssituation så att den blir begriplig, hanterbar och meningsfull.

Sitt genetiska arv kan man inte göra något åt, men man kan påskynda eller fördröja åldrandet. Bra mat och motion kan förebygga åldrandet. Fetma förkortar livet och är den vanligaste näringsrubbningen i västvärlden, där cirka 30 procent av befolkningen är överviktig.

Att inte röka, att ta dagliga promenader och undvika stillasittande är viktigt för att få ett långt och friskt liv. Vältränade 70-åringar är i bättre form än många 40-åringar. Vältränade personer i åldrarna 70-80 år som fortsätter att vara fysiskt aktiva har cirka 50 procent högre fysisk prestationsförmåga än jämnåriga som inte motionerar.

Man kan träna upp sina muskler också högt upp i åldrarna. Fysisk aktivitet gör att muskelrörelsernas snabbhet bibehålls, den minskar annars med stigande ålder. Motion stimulerar blodcirkulationen och minskar risken för stroke och hjärnblödning. Det behöver inte vara hårdträning, det räcker att promenera regelbundet, helst varje dag."

Kika in hos oss under veckan - vi finns här för er!
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0