Visste du att....?..en starköl innehåller lika många kalorier som en kanelbulle?

=..att träning i många fall verkar bättre än läkemedel mot deppression?


..om du inte får tillräckligt med sömn lägger du på dig mer bukfett?..varje år dör nästan 2 milj. människar av fysisk inaktivitet?..träning ger dig en lika stor (om inte större) kick än alkohol?.. spänningar i nacke kan försvinna av den ökade blodcirkulationen vid motion?


Hur ska man planera sina måltider vid träning?


Mat före träning
Du behöver se till att du har ork till träningen och planera din dag utifrån ditt träningspass.  Det är individuellt hur nära inpå träningen du klarar av att äta, samt också beroende av vilken aktivitet du väljer. Ca 2 timmar innan ett styrketräningspass bör du dock ha ätit. Ska du konditionsträna brukar 2-3 timmar vara en bättre rekommendation.  Ett mellanmål, 1-2 smörgåsar, mjölk/fil/youghurt, frukt fungerar utmärkt om du har ätit en bra frukost eller lunch tidigare under dagen, beroende på när du väljer att träna.

Mat efter träning
Det är nu du behöver fylla på depåerna igen. Snabbt. Om du vet att det kommer ta mer än en timme till du äter en måltid efter träningen så fyll på direkt med t ex en frukt och ett glas mjölk/yoghurt, en smörgås eller en proteindrink/återhämtningsdrink.  Efter träning kan du välja lite snabbare kolhydrater. Kroppen behöver snabbt energi och näring efter ett träningspass för att ”bygga upp sig” och återhämta sig efter träningen.Smaklig måltid!

Fredagsfika!

Hej allihoppa!

Ni vet väl om att vi bjuder på kaffe, te och kakor varje fredagsförmiddag :)

                  
 
                                                  Varmt välkomna!


Visste du att....?

Hej allihoppa!

Det är större chans att finna sin stora kärlek på gymmet då en förhöjd puls stärker våra känslor vilket gör att vi lättare dras till en person i vår närhet... :-)Källa: artikel på dn.se av neuropsykologen Åke Pålshammar.


Nytt koncept - Lifestyle!

Hej allihoppa!

Actic har startat upp ett helt nytt koncept som vi kallar för Lifestyle. Det är en tillägstjänst på ditt vanliga Actickort och är ett genomtänkt, beprövat och långsiktigt program som hjälper dig att göra bra val för att må bättre och orka mer. Programmet bygger på individuella hälsoanalyser med uppföljningar samt föreläsningar om rätt val kring träning, mat och motivation – jämnt fördelat över året. 


                      
                        Våra Lifestylecoacher ger dig stöd hela vägen till en ny livsstil!


Perfekt för dig som behöver hjälp att gå ned i vikt eller vill förstå hur du ska lägga upp din mathållning och få ut mer av din träning.

Vi som jobbar på Actic älskar träning och vet vad en hälsosam livsstil kan göra för dig som vill försöka hitta nya vanor. Om vi kan hjälpa dig att må bättre och orka mer i vardagen skulle vi vara väldigt glada.


Du kan välja mellan tre olika typer;

Peppande föreläsningar och skön gruppkänsla
10 gruppföreläsningar om allt från mat, träning och motivation. 4 individuella hälsoanalyser fördelade över året.

En bra mix av gruppkänsla och individuell träning
7 föreläsningar om allt från mat, träning och motivation. 4 hälsoanalyser fördelade över året. 3 timmar med personlig tränare.

Pusha hårdare i din träning med en personlig tränare
10 timmar med personlig tränare. 4 hälsoanalyser fördelade över året.Fr.o.m. v.35 kommer Lifestyle finnas som utbud på följande anläggningar:
Stockholm - Sjöstadshallen
Uppsala Boländerna
Norrköping
Halmstad Simhallsbadet
Malmö Södervärn
Helsingborg
KristianstadFör mer info besök vår hemsida www.actic.se


Kicka igång träningsmotivationen!

Hej allihoppa!

Vi på Actic hoppas att ni alla har haft en underbar semester och är glada över att se att ni börjar komma allt oftare till gymmet igen nu när det börjar bli lite mörkare och kyligare utomhus.

Ett tips för att kicka igång träningsmotivationen efter semestern kan vara att boka in dig och en kompis till ett av alla lopp som går under hösten!

Att en regelbunden jobbar halverar risken att dö i förtid gör ju även att det känns extra bra varje gång man knyter på sig joggingskorna... :-)


Boka in en tid med en av våra instruktörer eller personliga tränare så hjälper vi dig att toppa din kondition!

08 554 428 20.


Välkomna!

Kombinera din träning med simning!

Hej allihoppa!

Som medlemmar på Actic Gym har ni självklart tillgång till alla våra bassänger på Sydpoolen. Ett tips är därför att kombinera er styrketräning med simning. Simning är oerhört skonsamt för kroppen eftersom belastningen på kroppen minskar i vattnet. Detta gör simning till en utmärkt rehabträning, både efter skada eller som aktiv återhämtning efter en tuffare träningsperiod. Simträning stärker muskulaturen i armar, rygg och skuldror.

Några tips

Kom ihåg att fylla på med vätska efter simträningen. Även om du inte upplever att du svettas när du är omgiven av vatten gör kroppen av med vätska och depåerna behöver fyllas på.

Klor dras till smuts. Om du är noga med att tvätta både kropp och hår före badet och kompletterar med hårbalsam slipper du lukta klor.

Testa gärna på något av våra vattengympa pass!

Måndag:
19:15 Vattengympa - Marja

Tisdag:
11:15
Vattengympa - Olli
15:15 Vattengympa sjukgymn. 45 min FaR - Fredrik
18:00 Vattengympa - Ylva
19:00 Vattengympa - Kerstin

Onsdag
10:00
Lugna Vatten FaR - Kerstin
17:30 Vattengympa Gravid - Carina
18:30 Vattengympa - Karolina

Torsdag
09:00
AiChi FaR - Olli
17:30 Vattengympa - Kicki B

Fredag
09:00
Vattengympa - Nina
10:00 Vattengympa - Nina

Söndag
09:15 Vattengympa - Karonlina/CeciliaPassförklaring
Ai chi - Yoga, mental träning och avslappning i vatten.
Vattengympa - En komplett och skonsamt träningspass som effektivt tränar hela kroppen.
"Lugna vatten" - Lugnare och lättare vattengympapass. Passar även seniorer.
FaR-pass (Fysisk aktivitet på recept) - Pass med lugnare tempo och ofta med inslag av mental träning som pssar alla. De FaR-utbildade instruktörerna kan även hjälpa dig som har en sjukdomsdiagnos att anpassa träningen till din egen nivå.

Välkommen att boka pass på www.sydpoolen.se eller 08-554 428 00


Ta med en kompis kostnadsfritt!

Hej allihoppa!

Eftersom vi blir så glada av att se er alla hitta tillbaka till gymmet efter semestern så låter vi er ta med en vän (utan medlemskort) nästa gång ni tränar! Helt kostnadsfritt.

Er vän får gärna boka in en tid med en av våra instruktörer eller testa på ett av våra gruppträningspass. (Schema finner ni längre ner i bloggen).

Kom bara ihåg att ringa om tala om det för oss och boka in er på ett pass/instruktion. 08-554 428 20/00
Varmt välkomna!!

Maxkort!

Hej allihoppa!

Ni har väl inte missat att alla gymkort numera är maxkort och gäller på de flesta Actic anläggningar runt om i Sverige?

I stockholmsområdet kan ni t ex gå och gymma kostnadsfritt i City Regeringsgatan 59, i Hammarby sjöstad, Elite Vastastan, S:t Eriksgatan, Sola Business Park, Hallonbergen, Värtahamnen, Hotell Ariadne och Kista Valhall. 


Det finns även gym i Uppsala, Norrköping, Linköping, Göteborg, Halmstad, Helsingborg, Malml, Kristianstad, Mariestad, Norrtälje och Skövde. (Actic har sammanlagt 92 anläggningar runt om i Sverige)

Så för er som planerar att flytta eller åka iväg på semester så finns förmodligen ett Actic gym nära er där ni redan är medlemmar och får fortsätta gymma på som vanligt! Bra va? :-)

För mer information om våra gyms olika gruppträningsscheman, adresser osv. kan ni besöka Actics hemsida: www.actic.se
Allt detta ingår i ditt Actic Gymkort:
Actic gym, bad och bastu, gruppträning med bl.a. box, body pump, FaR pass, pilates, spinning, yoga, vattengympa m.m. 
Gratis introduktion de två första träningspassen och vid behov konsultation med sjukgymnast vid ditt första träningspass.

Varmt välkomna att testa på ett nytt av våra Acticgym runt om i Sverige!

NYHET - Zumba kids!

Hej allihoppa!

Eftersom Zumba har blivit en sådan otrolig succé har vi nu infört ett pass för barn i åldrarna 9-12 år.Zumba är ett fartfyllt pass med inslag av alla olika dansstilar, en träningsform med oerhört mycket träningsglädje och energi! Ett utmärkt tillfälle för barn att få leka av sig lite extra nu när det börjar bli kallare utomhus.

Varje pass är 60 minuter, start: Lördagen den 2 oktober 15:00.

10 tillfällen kostar 850 kr.

Anmäl dig redan nu på 070 300 60 07

För er som ännu inte har testat på vårt ordinarie Zumbapass kan ni göra det på tisdagar 19:00 och torsdagar 18:00. Detta ringer ni in och bokar tidigast två dagar innan passet på 08 554 428 00.

Hjärtligt välkomna!

RSS 2.0