Invigning av våra nya lokaler!

Det kan väl inte ha undgått någon att vi har byggt ut våra lokaler!  Detta kommer vi att fira med en STOR invigning!
 
Torsdag 6 lördag den 8-9 november
VIP-invigning för våra medlemmar med start från 16.00. Vi bjuder på lättare tilltugg, något gott att dricka samt fina erbjudanden!
 
Lördag & söndag den 10-11 november
INVIGNING - GRATIS FÖR ALLA!
Vi bjuder på frukost! Fullt med tävlingar & bra erbjudanden, hälsa på våra PT's, prata livsstilsförändring med våra Lifestylecoacher, se vilken kroppssammansättning du har och testa på våra konceptklasser!
 
Mer info kommer längre fram - hoppas du kan komma!

Spring för livet!

Nu till helgen, den 20-21 oktober springer Actic för livet! Vi utmanar er att springa och för varje kilometer ni springer skänker vi 10 kronor som går oavkortat till Barncancerfonden.
 
From den 20 oktober kommer du att kunna köpa ett löpkort för 20 kronor. På gymmet kommer löpband att vara reserverade för er som vill springa och efteråt rapporterar du till våra instruktörer om hur lång du sprungit.
 
Vårt mål och utmaning till er är att ni tillsammas springer sträckan som är mellan vår nordligaste anläggning i Kiruna till vår sydligaste anläggning i Ystad, 1896.6km!
 
Klarar vi det får vi in 18.966:- och det gör vi va!
Spring för livet!
 
 

Kolla ditt blodtryck!

Nu på fredag har du möjligheten att kolla av ditt blodtryck! Vi kommer att finnas uppe på gymmet nu på fredag förmiddag och hjälpa dig att mäta.
Vad är blodtryck?
Blodtrycket är det tryck som uppstår i blodkärlen när blodet drivs från hjärtat ut i kroppen och sedan tillbaka till hjärtat. Högt blodtryck gör att åderförfettningen ökar, vilket med tiden gör blodkärlens väggar hårdare och mindre elastiska. Det försvårar hjärtats pumparbete och kan vara allvarligt om man inte får det behandlat. Har man högt blodtryck ökar risken för framför allt stroke men även för hjärtinfarkt, hjärtsvikt, njursjukdom och försämrad blodcirkulation i benen.

Ungefär en fjärdedel av den vuxna befolkningen i Sverige har högt blodtryck. Av dessa behöver omkring sju av tio använda medicin för att sänka blodtrycket.

Varför är det bra att hålla koll på ditt blodtryck?
För att se om du har högt eller lågt blodtryck. Om man har en lätt blodtrycksförhöjning kan det räcka med att ändra livsstil. Blodtrycket påverkas av vikten. Regelbunden motion har också visat sig sänka trycket, även utan samtidig viktminskning.
 
 
 
Vi ses på fredag!
 

Oktober - Rosa Bandet

I dag får 20 kvinnor veta att det har bröstcancer. Det betyder att var nionde kvinna drabbas någon gång i livet. Antalet bröstcancerdiagnoser i Sverige ökar, men samtidigt blir de som överlever allt fler.

På 1960-talet levde cirka 50 procent av bröstcancerpatienterna i Sverige tio år efter diagnos och behandling. I dag är siffran drygt 80 procent. Cancerfondens mål är att ännu fler ska överleva – ett mål som bara kan bli verklighet genom framgångsrik forskning. Vill du bidra att föra utvecklingen framåt?

Gå in på Rosa Bandets sida här och lämna ditt bidrag

 

Halv-Vättern 2013

Vill du hänga med oss och cykla Halv-Vättern?

Ett 150km långt motionslopp på cykel som erbjuder en varierad bana genom vacker natur och kulturhistorisk bygd. Vätternrundans klassiska service väntar runt banan som sträcker sig från Motala, via Vadstena, över Omberg, Ödeshög, Tällekullen, Rök, Skänninge, Fågelsta, tillbaks till målet i Motala.

Vid målgång belönas alla cyklister med medalj och mat. Efter Halvvättern väntar dessutom en extra utmärkelse för tjejer som cyklat loppet på mindre än sex timmar och killar som cyklat loppet på mindre än fem timmar.

Starten pågår mellan kl. 08.00-11.10 och målet stänger kl. 19. Du måste fylla minst 15 under året för att få delta. 
 
Några siffror från förra årets tur är:
Anmälda: 5788st
Startande: 4683st
Fullföljde: 4573st
 
När: 9 juni 2013
Kostnad:600kr inkl mat
Sista anmälan: 18okt 
Info och anmälan görs till:  malin.sodergren@actic.se 
 
Vill du bli en av dem som deltar?
För mer information, klicka här!

Veckans utmaning - Jägarstolen

Hur gick förra veckans utmaning? Om du gjorde den 1 minut/ dag betyder det att du stod hela 7 minuter i plankan förra veckan - bra jobbat! Idag har vi hittat på en ny utmaning åt er, nämligen jägarstolen!
 

PT-Robert visar veckans utmaning
Vad:
Jägarstolen är en statisk övning, dvs att du tränar utan att egentligen röra dig.
Varför jägarstolen?
Här tränar vi benen och trots att det ser enkelt ut är det lätt att börja darra efter bara några sekunder.
 
Utförande: 
Luta dig mot en vägg, håll 90 graders vinkel i knäleden. Tänk på att spänna magen så länge du står, och att inte hålla händerna på knäna utan låt armarna hänga längs med sidorna. 
Försök att stå så länge du orkar, börja med 1 minut och lägg på några sekunder från dag till dag.
 
Lättare/svårare:
Här finns det inga genvägar - stå bara så länge du orkar och när du är färdig så sätter du dig ner på golvet. Det underlättar för knäna.
Vill du ha svårare så kan du sträck ut ett ben och balansera på det andra - byt sedan ben.
 
Lycka till!

Höstmys

Nu är hösten äntligen här och visst är det underbart med alla färger! Det är nu vi ger oss ut i skogen och letar svamp, suger i oss den sista D-vitaminen som bjuds och bara myser.
Efter en härlig skogstur kan vi med gott samvete unna oss själva något för kroppen, kanske ett varmt bad, smörja in kroppen med lite body lotion, sätta sig i mysfotöljen med en bok, grönt te och lite mörk choklad.
 
Vi önskar er en härlig höst - ta hand om er!
 

Kanelbullens dag!

Idag är det kanelbullens dag och vad är det som säger att man inte kan njuta av nyttiga kanelbullar!
Bjud över en vän, kollegorna på jobbet eller varför inte den där personen som du tänker på hela tiden!

Nyttiga Kanelbullar

Antal portioner: 20

 • 50 g jäst
 • 2,5 dl mjölk
 • 100 g kesella gourmet, 10%
 • 0,5 dl flytande honung
 • 1 dl ljus sirap
 • 1 tsk kardemumma
 • 1 tsk salt
 • 1 msk psylliumfrö
 • 7-10 dl dinkelmjöl

Fyllning

 • 150 g kesella gourmet, 10%
 • 3 msk malen kanel
 • 2 msk vaniljsocker
 • 1 uppvispat ägg
 • 0,5 dl hackad mandel

 

Såhär gör du:

Smula ner jästen i en bunke. Värm mjölken i en kastrull på låg värme till cirka 37 grader, fingervarmt. Blanda den ljumma
mjölken med kesella. Häll blandningen över jästen och rör tills den löst sig. Tillsätt honung, sirap, kardemumma och salt och rör om. Häll i psylliumfrön och mjölet, lite i taget. Arbeta degen tills den känns smidig och släpper kanterna.

Jäs degen under bakduk cirka 30 minuter. Ta upp degen och knåda den smidig innan du kavlar ut den på mjölat bakbord. Bred på kesella och pudra över med kanel och vaniljsocker.

Rulla ihop till en rulle och skiva 2 cm tjocka skivor med vass kniv. Lägg bullarna i bakformar och låt jäsa under bakduk ytterliggare 30 minuter. Sätt ugnen på 250 grader. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över hackad sötmandel. Grädda i mitten av ugnen i 6-7 minuter. Låt svalna på galler.

Servera och njut!recept lånat av www.doktorn.com


Spinning-Lottas bästa mellanmål

Spinning-Lotta bjuder på ett av sina favoritmellanmål!
 
"Keso med nötblandning, finns att köpa överallt! Hur goooooood som helst J Den kan jag varmt rekommendera!"
 
Mellanmålet ger mycket proteiner, nyttiga fetter, antioxidanter, vitaminer och mineraler och finns i olika smaker - pröva du med!
 
Energivärde 600 kJ/140 kcal
Protein 11 g
Kolhydrat 10 g
Fett 6,5 g
information och bild hämtad från arla.se

Veckans utmaning - plankan!

Idag är det supermåndag och veckan kickar vi igång med att slänga ut veckans utmaning!
 
Varje vecka släpper vi en ny utmaning där ni som läser kan vara med och utmana varandra samt ge egna tips och idéer. PT Robert hjälper oss att komma igång!
 
Veckans utmaning - Plankan
 
Vad:
Att en gång/ dag utföra övningen plankan! Är du nybörjare kanske det räcker med 30-45sek till en början.
Är du van så kan du istället göra set, 45 sek x 3.
 
45 sekunders träning / dag borde ALLA ha tid för!
 
Varför plankan?
Plankan är den mest effektiva magträning som du kan göra.  Den ger stabilitet, styrka och bättre balans.
Övningen tränar alla muskler runt mage/rygg, bl.a de inre, tvärgående magmusklerna, de djupa ryggmusklerna och din skulderstabilitet.
 
Utförande:
Börja med att lägga dig på mage på en matta. Händerna och underarmarna ska vila mot mattan, placera armbågarna under axlarna. Ben och fötter ska hållas ihop. Skjut upp kroppen så att ryggen hamnar i ett rakt läge och magen spänns. Stanna i det läget så länge du orkar.
 
Lättare/svårare:
Övningen kan även anpassas så den blir lättare genom att gå ner på knä, ryggen fortfarande rak, eller så att den blir svårare genom att göra "bergsklättraren" där du drar in knät under magen, sträcker ut benet igen och sedan drar upp andra benet.
 
Vilka är med på utmaningen? Hör gärna av er under veckan och berätta hur det går!

RSS 2.0