Träning för gravida

Måste man sluta träna bara för att man är gravid? Svaret är självklart nej, däremot kanske du inte kan träna på det sättet du är van vid. Din kropp kräver annorlunda behandling vad gäller både kost & motion nu när du har en extra att tänka på! Att träna som gravid är något mycket positivt som visat sig leda till bibehållen kondition och styrka, ökat välbefinnande, minskad risk för svullnader och åderbrock samt minskad trötthet, bättre sömn, minskad stress och depression. Dessutom blir kroppen bättre förberedd inför förlossningen då man är fysiskt aktiv. 


Varför inte prova på våra pass aqua gravid eller Gravid yoga?


För dig som är gravid är vattengympa en skonsam och behaglig träningsform. I vattnet blir du viktlös och din kropp får en chans att vila när vattnet lyfter upp och stödjer trötta muskler, samtidigt som du tränar dem.

Varje pass innehåller en lättare uppvärmning, vattengympaträning, avslappningsövningar och olika andningstekniker.
Vi kommer även att prata om graviditetens förlopp samt ge dig små tips på vägen.

Varje pass avslutas med en babymeditation, en tankestund till lugn musik och rofyllda tankar kring barnet du väntar.

Fördelar med vattengymnastik när du är gravid

- Minskar spänningar och trötthet
- Ger kondition och styrka i muskler och leder
- Ger bättre cirkulation vilket i sin tur minskar risk för ödem
- Minskar risken för rygg- och bäckenbesvär 
- Bättre funktion i mage och tarm
- Ökad smidighet
- Ökad rörlighet
- Ökad syreupptagningsförmåga
- Ökad kroppskännedom
- Välbefinnande

Vattengymnastik under graviditeten kan bidra till en lättare förlossning och snabbare återhämtning efter det att barnet är fött.


Gravidyoga är baserad på klassisk Hathayoga och innehåller kroppsställningar, andningsövningar och meditation. Övningarna ökar ditt kroppsmedvetande, din intuition och stärker känslan av närvaro. Vi tränar andnings-, värk- och förlossningsförberedande ställningar så att de blir välbekanta och som ökar tilliten till din kropp.
Yoga kan hjälpa dig vid besvär som kan uppkomma under graviditeten som exempelvis foglossning, ryggvärk, ischias, åderbråck eller sömnproblem. Kroppens cirkulation ökar tillsammans med näringsupptaget och bortförandet av slaggprodukter. Det kan även stabilisera ditt blodtryck och minska svullnaden i kroppen.

 

 

Gravidyoga inför förlossningen
Tillsammans med oss kommer du att få hjälp att förbereda dig fysiskt, mentalt och känslomässigt inför din förlossning. Övningarna är anpassade efter den gravida kroppen där det centrala målet är att lära sig avspänning, att lyssna på kroppen och att andas medvetet.

Gravidyoga under förlossningen
Målet är att din förlossning ska bli en så positiv upplevelse som möjligt, men när vi upplever smärta är det lätt att vi spänner oss och håller andan och då blir det svårare att slappna av.
Under yogaövningarna tränar du dig i att lyssna på kroppens signaler och att fokusera på din inre upplevelse, detta förstärker din intuition och hjälper dig att lita till din kropp så att du kan föda utan rädsla och behålla ditt lugn.Kom gärna och prova – Du är välkommen som du är!

Denna vecka har vi gravid-vecka på gymmet där du kan fråga oss allt om graviditet och träning - vi finns här för dig!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0