Kolla ditt blodtryck!

Nu på fredag har du möjligheten att kolla av ditt blodtryck! Vi kommer att finnas uppe på gymmet nu på fredag förmiddag och hjälpa dig att mäta.
Vad är blodtryck?
Blodtrycket är det tryck som uppstår i blodkärlen när blodet drivs från hjärtat ut i kroppen och sedan tillbaka till hjärtat. Högt blodtryck gör att åderförfettningen ökar, vilket med tiden gör blodkärlens väggar hårdare och mindre elastiska. Det försvårar hjärtats pumparbete och kan vara allvarligt om man inte får det behandlat. Har man högt blodtryck ökar risken för framför allt stroke men även för hjärtinfarkt, hjärtsvikt, njursjukdom och försämrad blodcirkulation i benen.

Ungefär en fjärdedel av den vuxna befolkningen i Sverige har högt blodtryck. Av dessa behöver omkring sju av tio använda medicin för att sänka blodtrycket.

Varför är det bra att hålla koll på ditt blodtryck?
För att se om du har högt eller lågt blodtryck. Om man har en lätt blodtrycksförhöjning kan det räcka med att ändra livsstil. Blodtrycket påverkas av vikten. Regelbunden motion har också visat sig sänka trycket, även utan samtidig viktminskning.
 
 
 
Vi ses på fredag!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0