Kanelbullens dag!

Idag är det kanelbullens dag och vad är det som säger att man inte kan njuta av nyttiga kanelbullar!
Bjud över en vän, kollegorna på jobbet eller varför inte den där personen som du tänker på hela tiden!

Nyttiga Kanelbullar

Antal portioner: 20

  • 50 g jäst
  • 2,5 dl mjölk
  • 100 g kesella gourmet, 10%
  • 0,5 dl flytande honung
  • 1 dl ljus sirap
  • 1 tsk kardemumma
  • 1 tsk salt
  • 1 msk psylliumfrö
  • 7-10 dl dinkelmjöl

Fyllning

  • 150 g kesella gourmet, 10%
  • 3 msk malen kanel
  • 2 msk vaniljsocker
  • 1 uppvispat ägg
  • 0,5 dl hackad mandel

 

Såhär gör du:

Smula ner jästen i en bunke. Värm mjölken i en kastrull på låg värme till cirka 37 grader, fingervarmt. Blanda den ljumma
mjölken med kesella. Häll blandningen över jästen och rör tills den löst sig. Tillsätt honung, sirap, kardemumma och salt och rör om. Häll i psylliumfrön och mjölet, lite i taget. Arbeta degen tills den känns smidig och släpper kanterna.

Jäs degen under bakduk cirka 30 minuter. Ta upp degen och knåda den smidig innan du kavlar ut den på mjölat bakbord. Bred på kesella och pudra över med kanel och vaniljsocker.

Rulla ihop till en rulle och skiva 2 cm tjocka skivor med vass kniv. Lägg bullarna i bakformar och låt jäsa under bakduk ytterliggare 30 minuter. Sätt ugnen på 250 grader. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över hackad sötmandel. Grädda i mitten av ugnen i 6-7 minuter. Låt svalna på galler.

Servera och njut!



recept lånat av www.doktorn.com


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0