Så effektiviserar du din fettförbränning!

Hej allihoppa!

Ett av de populärare nyårslöftena är att minska i vikt. Här har vi några enkla justeringar i er vardag som gör att ni ökar er fettförbränning utan att behöva följa någon diet! Och även om ni inte vill minska i vikt så är det alla hälsosamma tips för en bra livsstil.


Ät långsamt - det tar upp till 15 minuter för kroppen att känna mättnad. Om du äter snabbare än detta så betyder det att du tror att du är hungrig eftersom kroppen inte har hunnit skicka ut signaler att den fått i sig tillräckligt än. Kroppen får dessutom ut näring i blodet snabbare vilket bidrar till att mer insulin skapas som är ett fettinlagrande hormon.

Styrketräna - inkludera styrketräning i din träning om du är van vid enbart kondition. Varje kilo muskler du bygger förbränner ca 90 kcal extra om dagen, utan att du behöver göra någonting!



Ät riktigt med protein - protein håller dig mätt länge och stimulerar muskeltillväxt!

Var ute i solen - solens strålar gör att vår kropp bildar D-vitamin vilket ökar vår insulinkänslighet och därmed för fettförbränning.



Drick grönt te - grönt te höjer din fettförbränning genom att den ökar kroppens temperatur en aning.

Ät kryddor - såsom kanel, vitlök, basilika och gurkmeja stimulerar fettförbränningen något och förebygger även sug efter sötsaker.

Satsa på en bra frukost - det är frukosten som bryter kroppens fasta och fyller på cellerna med bränsle så de kan börja arbeta och därmed kicka igång fettförbränningen. En bra frukost skapar även en bra bas på dagen vilket gör att blodsockret hålls på en jämn nivå och tankar på småätande försvinner!



Promenad efter maten - kroppen vill helst vila efter maten för att ta tillvara på energin. Om du istället tar en rask promenad efter en måltid så stimulerar du fettförbränning instället för fettinlagring.

Sov ordentligt - när kroppen får för lite sömn ställer den in sig i ett stressläge, i detta läge vill kroppen lagra fett. Om du sover ordentligt så är kroppen utvilad och stark istället vilket gör att fettförbränningen kan uppehållas. När du är trött är kroppen även hungrigare eftersom den vill fylla på med energi.

Lycka till!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0