Maximera din bålstyrka!

Hej allihoppa!

Många anser att väldefinierade magmuskler är en symbol för fitness och hur pass vältränad man är.
Dock glömmer lika många bort att din core (inre magmuskulaturen som stöttar upp ryggraden) arbetar i kombination med de yttre (synliga magmusklerna). För toppstyrka i magen är därför träning av din core precis lika avgörande som träning av 6-packet.
Detta eftersom att när du utför en rörelse i ditt vardagliga liv är det inte enbart en muskel som gör hela jobbet, utan det är ett flertal muskler som samverkar för att utföra rörelsen. Vissa rörelser förkortar muskeln för att utföra en rörelse (t ex en sit-up), andra jobbar statiskt för att upprätthålla en bra hållning.
Har du en bra corestabilitet i kombination med starka yttre magmuskler drar du konstant fördelar både i ditt vardagliga liv och när du utför sportsliga aktiviteter. Du får bl a bättre hållning och eliminerar i princip framtida ryggproblem. Det hjälper även din prestation när du hoppar, kastar, springer och kvickt ändrar riktning på ett säkrare och stabilare sätt.
Om du inte känner att du har mycket tid över för träning så rekommenderar vi starkt att då fokusera på corestabiliteten eftersom det är den viktigaste av alla våra muskler för att förhindra skador.
Prata gärna med någon av våra instruktörer så visar vi dig övningar som hjälper dig att träna både core såväl som det efterlängtade 6-packet!
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0