Fet fisk är som olja för hjärnan!

Hej allihoppa!

Alla har nog hört uttrycket att man blir smart av att äta mycket fisk. Men är det enbart en myt som våra föräldrar lurade i oss för att äta fisk när vi var små? Nej, den stämmer faktiskt. Fet fisk innehåller den livsnödvändiga fettsyran omega-3. Denna fettsyra tros gynna hjärnans utveckling såväl som tillväxt. Dessutom så tror forskare att det skyddar mot hjärt- och kärl sjukdomar.
Feta fiskar, 9.3-33.0 g fett
Strömming, 9.3 g fett, 0.0 g kolhydrater och 16.2 g proteiner per 100 g.
Röding, 9.4 g fett, 0.0 g kolhydrater och 17.8 g proteiner per 100 g.
Regnbågslax, 9.6 g fett, 0.0 g kolhydrater och 18.6 g proteiner per 100 g.
Tonfisk, 9.9 g fett, 0.0 g kolhydrater och 24.0 g proteiner per 100 g.
Lax, 12.0 g fett, 0.0 g kolhydrater och 18.4 g proteiner per 100 g.
Makrill, 15.1 g fett, 0.0 g kolhydrater och 20.1 g proteiner per 100 g.
Ål, 33.0 g fett, 0.0 g kolhydrater och 14.6 g proteiner per 100 g.
Här har ni ett gott och lyxigt middagsalternativ!

Laxburgare – Ingredienser 4 portioner

  • 2-4 laxfiléer á cirka 100 gram styck
  • 1 ägg
  • 0,5-1dl ströbröd
  • 1-2 matskedar olivolja
  • Sås: Creme Fraise med Ketchup eller Getost.
  • Tomat
  • Salad
  • Finhackad lök och ev. lite vitlök.
  • Salt
  • Svart- och Vitpeppar
Fler goda recept på lax finner ni på www.laxrecept.com

Källaor www.fettdieten.se  och Världens vetenskap #6, 2010

Kommentarer
Postat av: Paulina

Bra sida du har! Jag har kollat igenom några av dina andra inlägg och jag diggar vad jag ser :).

2011-05-07 @ 15:42:34
URL: http://smsalåna.nu

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0