25 minuter skapar grunden för en lycklig dag!

Hej allihoppa!

Har ni också haft dagar då ni känner er nere, utan lust att träna? Men ändå pallrar er iväg till gymmet och kliver därifrån med ett stort leende på läppar och fylld med ny energi?

Nu har även vetenskapsmännen konstaterat detta fenomen. Efter 25 mintuters träning så vänder ditt humör till det positiva. Träning är med andra ord den bästa medicinen mot deppighet! Det ger dig enbart fördelar såsom en starkare och friskare kropp och gladare humör istället för biverkningar.

Detta beror på att träning frigör kroppens egna "må-bra hormon" endorfin, vilket är samma hormoner som frigörs när du är förälskad. Endorfiner är ett naturligt och hälsosamt morfin som kroppen skapar av sig själv för ditt välbefinnande! Det är kroppens sätt att tacka dig för den träning du ger den :-) Varför inte låta detta nya år bestå av en mängd härliga endorfinkickar?

                              

Ett tips är att börja gå på spinningpass, då dessa brukar trigga igång endorfinernav ganska så rejält i slutspörten!

Endorfiner har en mängd positiva effekter utöver att göra dig lycklig. Det fungerar bland annat smärtstillande, stresslindrande, förbättrar din sömn, hjärnarns utveckling, motverkar åldrande och psykiska sjukdomar.

                                   Varmt välkomna till gymet och träna med oss!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0