Öka dina chanser att lyckas..

.. genom att planera vägen dit!

Genom att följa dessa steg så blir vägen till ditt mål betydligt tydligare:
1. Skaffa det du behöver - är planen att sluta röka? Då kan nikotinplåster vara ett alternativ. Är planen istället att springa halvmilen i sommar? Då kan ett par springskor av bra kvalité vara en bra investering. Skjut inte upp det, gå och köp det redan nu så kommer du igång snabbare!
2. Modifiera din omgivning - finns det hinder i din omgivning du kan plocka bort? T ex att ha ett skafferi fyllt av kakor när ditt mål är att äta hälsosammare bör bytas ut mot en kyl fylld av grönsaker!
3. Kontrollera relaterade vanor - brukar du röka tillsammans med ditt kaffe? byt ut kaffet mot te. Brukar du fastna framför TV:n när du ska träna? Byt ut soffan mot en motionscykel!
4. Belöna dig själv - ge dig själv direkta belöningar när du klarar av vad du satt upp som mål. Det kan t ex vara en liten belöning efter varje avklarat träningspass, såsom ett extra långt bad med doftljus, ett nytt träningsplagg när du klarat av att springa 5 km utan att stanna. Se bara till att belöningarna inte är förknippade med mat eller alkohol.
5. Involvera personer omkring dig - socialt stöd kan göra underverk! Tala om för dina vänner att du försöker tänka på vikten så tar de inte illa upp nästa gång du tackar nej till fikabröd. Tala om att du försöker sluta röka så kommer de inte fråga om du vill följa med ut på en rökpaus. Säg att ditt mål är att förbättra din kondition så du orkar med halvmilen i sommar så vet de om att du har avlagt tid för konditionsträning tre gånger i veckan. Det bästa med att involvera personer omkring dig är att motivation sprider sig som en löpeld! Oftast resulterar det i att du får med dig en löparkompis eller fler rökfria vänner.
6. Planera in motgångar - vissa stunder kommer vägen mot ditt mål att kännas enkel, ibland lite svårare. Förutspå redan idag vilka stunder där det kan vara lite svårare - t ex under fester kan det vara svårare att stå emot godsaker, under stressade perioder på jobbet eller i skolan kan det vara svårare att hinna med träningen. Om du gör detta kommer det inte kännas som en motgång om du inte hinner träna tre gånger i veckan som var ditt mål.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0