Vila

Hej allihoppa!

Visst är träning härligt, men det finns tillfällen när man gör kroppen en ren tjänst av att lata sig hemma i soffan istället för att träna. Till exempel när...

när du har feber
feber betyder att kroppen har en infektion, träning blir då både skadligt och helt utan resultat.

vid halsont
om du tränar då du har ont ihalsen kan bakterierna spridas till hjärtmusklen vilket är väldigt allvarligt. Vila hellre en dag för mycket än en dag för lite.

efter hård träning
utan vila mellan dina träningspass uteblir dina resultat då kroppen inte har någon som helst chans att bygga upp sig inför nästa träning. Att inte ta hänsyn till kroppens signaler att den behöver vila, som t ex träningsvärk och orkeslöshet har enbart negativa effekter på dina resultat.

när du är bakfull
kroppen arbetar då med att bryta ned alkoholen och få ut gifterna ur din kropp. Både din fettförbränning och koncentration är nedsatt vilken i sin tur gör träningen betydligt mindre effektiv och ökar skaderiskerna. Stanna hellre hemma i soffan!

när träning blir till ett stressmoment
när du är stressad frisätter kroppen nedbrytande hormoner i kroppen vilket gör att träning blir meningslöst. Om du tvingar dig själv iväg till gymmet trots att du känner att du absolut inte har tid, men att du gör det för att du måste hinna så kan det vara smart att stanna hemma och varva ner istället och satsa på att gå och träna en annan dag när du har full fokusering på träningen och kan få ut maximalt av den. Träning ska vara roligt!



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0