Bli stressfri!

Hej allihoppa!

Vi har samlat ihop lite smarta tips för att ge dig en stressfri vardag...

- om du gillar att träna mycket och ofta, se till att få in en till två dagars vilodagar i veckan så kroppen har en chans att återhämta sig. Träning sätter stor stress på kroppen som i sin tur går in i ett läge då kroppen udsöndrar stresshormonet kortisol. Detta är bra i normala fall då vila sker mellan träningstillfällena, kroppen ser då till att bygga upp ett bättre skydd till nästa träning vilket innebär att du blir starkare och snabbare! Längre överträning kan skapa en insulinresistens, viktuppgång och att resultat som upphör. Så passa på att ta till vara på dina vilodagar och pyssla om dig själv ordentligt om du vill bli stark :-)

- sömnen är a och o. Ett mörkt, svalt och ostört rum brukar hjälpa till för en bättre sömn. Undvik TV, dator och mat vid sängen då det distraherar din sömn. En varm kopp kamomillte har en lugnande effekt på kroppen så det kan vara smart att dricka innan sänggåendes. Annars bör du undvika tobak och koffein och större måltider ett par timmar innan läggdags för en högre kvalité på sömnen.

- ta en fem minuters paus då och då under dagarna då du lägger ifrån dig precis allt du håller på med. Blundar, tar några djupa andetag och känn efter hur du mår. Känner du dig stressad? Försök finna orsaken, skriv gärna upp den. Ofta kan det kännas som om du har tusen olika saker att stressa över, men såfort du fått ner dom på ett papper så ser du att det inte var så farligt mycket som det kändes som. Skriv gärna bredvid stressfaktorerna vad du faktiskt kan göra något åt just nu, resten som du inte kan göra något åt stryker du helt enkelt!

- Testa på yoga eller pilates! Det har en bevisad lugnande effekt på kroppen. På måndagar har vi en lugn kväll på Sydpoolen med tända ljus, mysig stämning och yogalates vid strandkanten i äventyrsbadet. En perfekt start på en lugn och härlig vecka!





-

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0