Ett friskare Södertälje - ett glatt besked!

i början på veckan fick jag ett fantastiskt besked från Lifestylecoachen Hilda! Hon hade träffat Monica Ö från Actic Lifestyle - ett Friskare Södertälje som hade tagit blodtrycksvärdet.

Startvärde: 141/91

Värdet i början på veckan: 109/72

På 10 dagar hade Monica Ö sänkt sitt blodtryck med hjälp av regelbunden träning & kost!

Vad säger 1177 - råd om vård om blodtryck?
"Blodtrycket är det tryck som uppstår i blodkärlen när blodet drivs från hjärtat ut i kroppen och sedan tillbaka till hjärtat. Högt blodtryck gör att åderförfettningen ökar, vilket med tiden gör blodkärlens väggar hårdare och mindre elastiska. Det försvårar hjärtats pumparbete och kan vara allvarligt om man inte får det behandlat.
Har man högt blodtryck ökar risken för framför allt stroke men även för hjärtinfarkt, hjärtsvikt, njursjukdom och försämrad blodcirkulation i benen.
Ungefär en fjärdedel av den vuxna befolkningen i Sverige har högt blodtryck.
Om man har en lätt blodtrycksförhöjning kan det räcka med att ändra livsstil. Blodtrycket påverkas av vikten. Många blir alltså hjälpta av att gå ner i vikt. Regelbunden motion har också visat sig sänka trycket, även utan samtidig viktminskning. Om man dricker mycket alkohol leder minskat drickande oftast till en tydlig sänkning av blodtrycket. Att äta mindre salt brukar också ingå i kostråden för att motverka högt blodtryck."

Vad kan Actic Sydpoolen göra för dig?
Våra duktiga instruktörer & PT's kan hjälpa dig att sänka ditt blodtryck. Genom en konsultation kan de visa vad du behöver göra för att förändra din kost & livsstil till det bättre!

Just nu har vi ett fantastiskt erbjudande för dig som vill komma igång med din träning -
Teckna årskort innan 15/4 och vi bjuder dig på träningen under juni, juli och augusti!

Kom in eller ring så berättar vi mera!
08 554 428 00 eller 08 554 428 20


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0